Έτσι δρούσε η σπείρα με τα λαθραία τσιγάρα – 18 συλλήψεις

Κατηγορία: Ελλάδα
tsigara-paranoma

Δεκαοκτώ άτομα, 16 Ουκρανοί και δύο Κύπριοι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, ενώ τρεις ακόμα αναζητούνται, για τη μεγάλη υπόθεση παράνομων καπνικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, εντοπίστηκε μία αποθήκη-εργοστάσιο στο Κορωπί, όπου μέσα βρέθηκαν μεταξύ άλλων 105.000 τσιγάρα διαφόρων επώνυμων εταιρειών, 9.500 φύλλα καπνού, 3.350 κιλά επεξεργασμένου καπνού κλπ.

Τα άτομα που εργάζονταν εκεί τα εντόπιζαν μέσω αγγελιών, έρχονταν από την Ουκρανία ανά 16άδες, δούλευαν το πολύ για έναν μήνα και έπαιρναν το ποσό των 2.000 ευρώ, ενώ διέμεναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με δορυφορική τηλεόραση και δορυφορικό τηλέφωνο. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι προσλάμβαναν άλλους, προκειμένου να να μην γίνει γνωστός ο χώρος.

Επίσης, εντοπίστηκε ένα κοντέινερ γεμάτο τσιγάρα, ένα κοντέινερ γεμάτο αρχαία και δύο κοντέινερ έτοιμα για φόρτωση.

Σημειώνεται πως ο καπνός ερχόταν από βαλκανικές χώρες και τα τσιγάρα εξάγονταν σε Ιταλία, Γερμανία, Βρετανία και κεντρική Ευρώπη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα λαθραία τσιγάρα τα συσκεύαζαν σε θήκες με τσιγάρα-ζαχαρωτά, προκειμένου να μην μπορούν να γίνουν αντιληπτά στο τελωνείο.

newpost.gr