Εντοπίστηκε νέο ναρκοπλοίο με 7 τόνους κάνναβης στην Κρήτη – Έξι συλλήψεις μετά από έφοδο

screenshot-115

Τουλάχιστον 7 τόνους κατεργασμένης κάνναβης φέρεται να μετέφερε στα αμπάρια του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ρυμουλκό σκάφος με σημαία Τανζανίας, που ακινητοποιήθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος νότια της Κρήτης.

Αν η ποσότητα επαληθευτεί θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που έχει εντοπίσει έως σήμερα το Λιμενικό Σώμα.

Το ρυμουλκό, που παρακολουθείτο εδώ και 48 ώρες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται ότι είχε αναχωρήσει από τη Λευκωσία στις 30 Νοεμβρίου με προορισμό τη Μάλτα. Το σκάφος έχει οδηγηθεί στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης ενώ για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί 6 μέλη του πληρώματος, πολίτες Συρίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στην επιχείρηση, που έγινε υπό τη διεύθυνση ναρκωτικών του αρχηγείου του Λιμενικού, πήραν μέρος βατραχάνθρωποι του σώματος με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης αλλά και δυνάμεις του Λιμενικού από την Αθήνα που βρίσκονται στην Κρήτη. Το πλήρωμα του σκάφους προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο κι έτσι οι λιμενικοί-μέλη επίλεκτης ομάδας του σώματος ανέβηκαν στο σκάφος πραγματοποιώντας έφοδο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ υπήρξε και ανταλλαγή πυροβολισμών.

Η καταμέτρηση των ναρκωτικών ουσιών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το Λιμενικό Σώμα. 

 

Πηγή φωτόflashnews.gr