Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον: Σίριαλ η έναρξη του προγράμματος

Κατηγορία: Οικονομία
to-sxedio-tis-kubernisis-gia-ta-kokkina-daneia.w_l

Από μέρα σε μέρα αναμένουν οι δικαιούχοι να λειτουργήσει η διαδικτυακή πύλη exoikonomisi.ypen.gr προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον». 

Η προκήρυξη της δράσης, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έχει συνολικό προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ, πέρασε από αλλεπάλληλες υπουργικές εξαγγελίες τα τελευταία δύο-δυόμισι χρόνια και μέχρι και χθες δεν ήταν εφικτή η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, είναι ότι ακόμα και τις τελευταίες ημέρες μετά την προκήρυξη του οδηγού εφαρμογής του προγράμματος το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κηρύττει κάθε μέρα την ενεργοποίηση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων.

Στα τελευταία επεισόδια του πολυετούς σίριαλ του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» διαπιστώνονται καθυστερήσεις ως προς την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα υποδέχεται τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά.

Χθες όσοι δοκίμαζαν να μπουν στο σύστημα από τις 12 το μεσημέρι πάλι διαπίστωναν ότι η ειδική εφαρμογή δεν ήταν ενεργοποιημένη. Λίγο πριν από τις 18.30 το γραφείο Τύπου του υπουργείου εξέδωσε νέα ανακοίνωση Τύπου: «Κατά τις πρώτες ημέρες πιλοτικής λειτουργίας της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες, εντοπίστηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να κατοχυρωθεί η απόλυτη ασφάλεια του συστήματος, προτού ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων. Οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν σήμερα (σ.σ.:χθες) το απόγευμα και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί αύριο (σ.σ.: σήμερα) Τρίτη, στις 8 π.μ.».

Βέβαια, ακόμη και τώρα αν κάποιος επιχειρήσει να εισέλθει στο ιστότοπο exoikonomisi.ypen.gr θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

in.gr