Η ΕΡΤ πρέπει να γίνει και εμπορική

Κατηγορία: Media
ert ktirio

Τέλειωσαν τα ψέματα με την ΕΡΤ.

Οι χαμηλές θεαματικότητες κυρίως της ΕΡΤ2 αλλά και της ΕΡΤ1, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, πλεόν σχεδόν από κανέναν, παρά μόνο από όσους έχουν έμπρακτο συμφέρον από τη διαιώνιση της κατάστασης. Η ΕΡΤ οφείλει και πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση αποκτώντας εμπορικό πρόγραμμα, έτσι ώστε να απευθυνθεί σε ένα μεγαλύτερο μέρος των τηλεθεατών. Η μεγάλη επένδυση που πρέπει να γίνει είναι στην ελληνική μυθοπλασία στις δημοσιογραφικές παραγωγές και την τεχνολογική εξέλιξη.

Το σύστημα με τις εκπομπές “ρουσφιέτα”- κάθε είδους-π που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια για να εξυπηρετηθούν άλλοι στόχοι, πρέπει να τελειώνει άμεσα. 

 

Η ΕΡΤ το 2015 δεν άνοιξε σωστά. Οι προετοιμασίες που έγιναν δεν ήταν ολοκληρωμένες. ενώ το λουκέτο του 2013, από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ήταν εγκληματικό. Σταμάτησε ανάπτυξη που είχε ξεκινήσει να διαφαίνεται στην εταιρεία από το 2011. Η διοικητική ομάδα και η ομάδα υποστήριξης που ανέλαβε το 2015, δεν έφερε φρέσκο αέρα στην ΕΡΤ. Όμως και τα νέα πρόσωπα που ανέβηκαν στην ΕΡΤ να συνδράμουν το Καλοκαίρι του 2017, δεν κατάφεραν πολλά πράγματα, κυρίως στον τομέα του προγράμματος και της απήχησής του. Τα ποσοστά στην ΕΡΤ2 παραμένουν χαμηλά, με ελάχιστες ώρες ζωντανού προγράμματος, σαν να μην έχει η ΕΡΤ υπαλλλήλους. Παραμένει ένα πρόγραμμα χωρίς ταυτότητα με κάποιες καλές ξένες σειρές το βράδυ που δεν τυγχάνουν προβολής και υποστήριξης.   Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως οι διάφοροι στην  ΕΡΤ, επιτελείς, παρά την εμπειρία του 2013, συμπεριφέρονται σαν να μην τους αγγίζουν τα χαμηλά νούμερα, επενδύοντας στις εσωτερικές έριδες.

 

Στην ΕΡΤ1 που έγιναν και οι περισσότερες αλλαγές, η κατάσταση είναι καλύτερη. Η πρωινή ζώνη, ως το μεσημέρι στις 12.00 έχει πλέον παλμό και ανταπόκριση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν χρειάζεται ενίσχυση. Το κενό συνεχίζεται από το μεσημέρι , με εξαίρεση το δελτίο ειδήσεων στις 15.00 και φτάνει ως το βράδυ, λίγο πριν ξεκινήσει η εκπομπή του Γιώργου Μητσικώστα. Το συγκεκριμένο σατιρικό πρόγραμμα που οι περισσότεροι στοιχημάτιζαν πως θα κοπεί, συνεχίζει και δίνει στην ΕΡΤ, λίγο φρέσκο αέρα. Από τις υπόλοιπες παραγωγές ξεχωρίζουν οι “Ιστορικοί περίπατοι” με μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα, σε ιστορικά θέματα που προκαλούν ακόμη και σήμερα, με λόγο και αντίλογο, σε μοντέρνα γραφή.

typologies.gr