Η ΕΡΤ προτίμησε να μεταδώσει την ομιλία Τσίπρα

Κατηγορία: Media
argiri_ert

… αντί της είδησης που αβαντάρει τον Τσίπρα!…

«Ήδη από εχθές (ενν. Τετάρτη) μας έλεγαν ότι το Ταμείο δεν βλέπει δημοσιονομικό κενό» σημειώνει στην ανταπόκριση της από τη Νεα Υόρκη η Λένα Αργύρη κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ (εχθές το βράδυ Πέμπτη 12 Οκτωβρίου).

Και τονίζουμε τις ημέρες και τις ώρες, διότι είναι σαφές ότι η δημοσιογράφος είχε την πληροφορία από την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, ενώ την ίδια ημέρα στην Ελλάδα (καθώς και όλο το προηγούμενο 10ημερο) γινόταν ο κακός χαμός, κυρίως από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο… ότι το Δ.Ν.Τ ζητάει μέτρα… ότι ναυαγεί το αφήγημα Τσίπρα για το τέλος της λιτότητας… στα βράχια η τρίτη αξιολόγηση ακόμα δεν ξεκίνησε… και γενικά τρομοκρατία και των γονέων! Κι όλο αυτό διότι οι δημοσιογράφοι έχουν πάψει πια να κάνουν τη δουλεια τους… ο ένας αντιγράφει τις μπαρούφες του άλλου και πάει λέγοντας και κλαίγοντας!

Κάποιοι ελάχιστοι όμως, ανάμεσα τους όπως αποδεικνύεται και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Λένα Αργύρη έκανε το αυτονόητο, απευθύνθηκε στο Ταμείο και της απάντησαν ότι «Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό… και δεν πρόκειται να ζητηθούν πρόσθετα μέτρα για το 2018»! Αυτά από την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Και το ερώτημα είναι απλό, γιατί η ΕΡΤ μετέδωσε την είδηση εχθές Πέμπτη και όχι από την Τετάρτη;

Μάλιστα ο δημοσιογράφος του «ΒΗΜΑτος» Νίκος Χασαπόπουλος σε σχετικό ρεπορτάζ που υπογράφει στο «in.gr» αναφέρει ότι η πληροφορία περιήλθε σε γνώση της ανταποκρίτριας «Στις 2 το μεσημέρι ώρα Ουάσιγκτον ή 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος» συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «Η ίδια αμέσως αναμετάδωσε την είδηση μέσω του λογαριασμού της στο twitter, κάτι που έκαναν και οι υπόλοιποι Έλληνες ανταποκριτές»!

Και ευλόγως αναρωτιέται, πώς ειναι δυνατόν ένα τοσο αβανταδόρικο θέμα για την κυβέρνηση να μη μεταδίδεται αμέσως από την ΕΡΤ, αλλά να το πληροφορούμαστε από το Twitter;

Ακόμη όμως κι αν η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης μετέδιδε απευθείας από τη Λάρισα την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα… η απορία παραμένει, γιατί όταν ολοκληρώθηκε δεν έβγαλε αμέσως μετά την ανταποκρίτρια του ώστε να μεταφέρει την είδηση; Ή τουλάχιστον με ένα κρόουλ να ενημερώνει τους τηλεθεατές;

enimerosi24.gr