Η Μάρα Ζαχαρέα είναι η πρώτη γυναίκα που έγινε διευθύντρια ειδήσεων και ενημέρωσης

Κατηγορία: Media
zaxarea

Έσπασε το «άβατο»…

Σχεδόν 30 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης χρειάστηκε να περάσουν για να αναλάβει γυναίκα την ανδροκρατούμενη θέση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης! Η Μάρα Ζαχαρέα είναι η πρώτη γυναίκα που σπάει την παράδοση, αφού από εχθές και επισήμως ανέλαβε επικεφαλής του τομέα ενημέρωσης στο STAR.

Πρόκειται για σημαντική πρωτιά, δεδομένου ότι στη χώρα μας η διεύθυνση ειδήσεων είχε εξελιχθεί σε άβατο ή διαφορετικά σε αντρική υπόθεση. Το 2017 όμως η ενημέρωση στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι αποκλειστικό προνόμιο των αντρών!

Η ελληνική δημοσιογραφία ιστορικά έχει αναδείξει πολύ σημαντικές γυναίκες, τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Παρόλα αυτά, με εξαίρεση δυο πολυ μεγάλες κυρίες της δημοσιογραφίας – σε διαφορετικές εποχές και από διαφορετικες αφετηρίες, την Ελένη Βλάχου (Καθημερινή) και την Κατερίνα Δασκαλάκη (Μεσημβρινή)… Ανέκαθεν η θέση της διεύθυνσης μιας εφημερίδας, αλλά και ο τομέας των ειδήσεων ενός τηλεοπτικού σταθμού ήταν αντρικό προνόμιο.

Η ανάληψη από τη Μάρα Ζαχαρέα της διεύθυνσης ειδήσεων και ενημέρωσης του STAR σπάει ένα «ταμπού» στο χώρο του Τύπου κι ανοίγει το δρόμο και σε άλλες επαγγελματίες να διεκδικήσουν το όνειρο τους!

enimerosi24.gr