Κλειστός ή ανοικτός ο Τελικός του Champions League;

Κατηγορία: Media
champions-league-klirwsi-panathinaikos-zeygaria

Στη φάση της κατάρτισης του καταλόγου των γεγονότων μείζονος σημασίας εισέρχεται η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Μετά την ολοκλήρωση των τριών διαβουλεύσεων με τους παράγοντες της αγοράς και του πολιτισμού των γεγονότων που πρέπει να μεταδίδονται ελεύθερα. Γενικά τέτοιες εκδηλώσεις μπορεί να είναι, σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή πρακτική, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο ημιτελικός και ο τελικός του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, ο τελικός του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης, κ.ά.

Σε κάθε χώρα, αλλάζει το περιεχόμενο της λίστας, ανάλογα και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Στην Ελλάδα, ουδέποτε άλλη φορά έχει προηγηθεί ανάλογος διάλογος, ενώ υπήρξε επί εποχής Σοφίας Βούλτεψη στο υπουργείο Επικρατείας η δημοσίευση μίας λίστας, η οποία και στη συνέχεια ακυρώθηκε, με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης. Το επίμαχο ζήτημα, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, μετά και το διάλογο, είναι οι τελικοί του Champions League και του Europa League, τις οποίες εξασφάλισε η Cosmote TV, για τα επόμενα τρία χρόνια. Τα προηγούμενα έτη, όταν η ΕΡΤ, αποκτούσε μέρος των αγώνων, μετέδιδε πχ και τον Τελικό του Champions League. Όμως αυτή τη φορά δεν έλαβε μέρος στη διεκδίκηση του. Μετά τη σύνταξη της λιστας, το έγγραφο, πριν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ θα αποσταλεί και στην ΕΕ για περαιτέρω διαβούλευση.

typologies.gr