Λοβέρδος: Τα βλήματα θα πήγαιναν στο Ριάντ ή στην Υεμένη;

Κατηγορία: Πολιτική
loverdos2
Την κατάθεση επερώτησης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τις επόμενες ημέρες, για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία προανήγγειλε ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, διατυπώνοντας σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του μεσάζοντα που θέλησε να επιβάλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Λοβέρδος, υπάρχουν νέα στοιχεία για την υπόθεση και τα οποία θα καταθέσει στη Βουλή. Όπως σημείωσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ από τα στοιχεία αποδεικνύεται πως η Σαουδική Αραβία ζητούσε να αγοράσει μόνο 100.000 βλήματα και διερωτήθηκε πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000. «Θα τα καρπωνόταν ο μεσάζοντας ή θα πήγαιναν σε κάποια τρίτη χώρα Είναι θέμα διαφθοράς, ή είναι θέμα Υεμένης;» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ, «η δουλειά φαίνεται να χάλασε στο θέμα της μεταφοράς των όπλων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη Σαουδική Αραβία και στην ασφάλιση του φορτίου. Τα ερωτήματα, πρόσθεσε ο βουλευτής, είναι αμείλικτα, και θα πρέπει ο κ. Τσίπρας που θα έρθει τη Δευτέρα στη Βουλή να στηρίξει τον υπουργό του να απαντήσει αν γνώριζε το ΚΥΣΕΑ, που ενέκρινε τη –διακρατική- συμφωνία, ότι αυτή θα υπογραφεί με έναν ιδιώτη».

Παράλληλα, μετά την προειδοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών για την άσκηση ποινικής δίωξης σε περίπτωση που δημοσιοποιηθούν τα διαβαθμισμένα έγγραφα που κατέθεσε, έκανε λόγο για έλλειψη δημοκρατικότητας και διαφάνειας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

in.gr