Τραγωδία χωρίς τέλος σε Μάνδρα – Νέα Πέραμο: Εννιά νεκροί, αναφορές για αγνοούμενους – Βιβλική καταστροφή

Κατηγορία: Ελλάδα
550_334_645728

Σε τραγωδία εξελίσσεται η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα τη Μάνδρα Αττικής, την Νέα Πέραμο και την Ελευσίνα (Μαγούλα).

Συνολικά εννέα άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι, την ώρα που εκφράζονται φόβοι ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

Δύο ηλικιωμένοι ανασύρθηκαν νεκροί μέσα από τα σπίτια τους στη Μάνδρα Αττικής. Αρχικά μία γυναίκα, περίπου 100 ετών, ανασύρθηκε από συνεργεία της Πυροσβεστικής από το σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη. Λίγο αργότερα, ένας ηλικιωμένος άνδρας, περίπου 85 ετών βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στην οδό Αγαμέμνονος, επίσης στη Μάνδρα Αττικής. Και οι δύο πνίγηκαν, όταν εγκλωβίστηκαν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Ακόμα ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε προαύλιο χώρο, στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για άνδρα 65 ετών, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Μία γυναίκα, το πέμπτο θύμα της κακοκαιρίας, εντοπίστηκε νεκρή σε εξωτερικό χώρο και εκείνη στη Μάνδρα Αττικής. Επρόκειτο για ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε νεκρή πάνω στα εξωτερικά κάγκελα του σπιτιού της, στην οδό Αίαντος.

Ένας άνδρας, το τέταρτο θύμα, ανασύρθηκε νεκρός, όταν το όχημά του παρασύρθηκε, ενώ βρισκόταν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών, στη γέφυρα Παραδείσου, λίγο πριν από τα διόδια της Ελευσίνας. Επιχείρηση απεγκλωβισμού τους βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που πολλά σημεία της ευρύτερης περιοχής παραμένουν απροσπέλαστα.

Ακόμα, δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από το λιμενικό καθώς οι σοροί τους βρέθηκαν στη θάλασσα.

Επιπλέον, υπάρχουν τουλάχιστον δέκα αγνοούμενοι.Τέσσερα άτομα, επίσης κάτοικοι της Μάνδρας, έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο, με συμπτώματα υποθερμίας, σύμφωνα με το ant1news.gr

Επίσης, οδηγός βαρέως οχήματος μεταφέρθηκε τραυματίας σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους τραυματίες, ωστόσο η υπάρχουσα κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία, στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση.

Μέγαρα – Νέα Πέραμος και Μαγούλα έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που μετέτρεψαν δρόμους, εθνικές οδού και πολεοδομικά συγκροτήματα σε μια απέραντη λίμνη νερών και σε λασπότοπο.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά, στην Παλαιά και Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Η παράσυρση σταθμευμένων οχημάτων είναι εντυπωσιακή και στα κέντρα των πόλεων της Νέας Περάμου και της Μάνδρας.

Οι κάτοικοι των περιοχών έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, καθώς το ύψος του νερού ξεπερνά το 1,5 μέτρο, ενώ εγκλωβισμένοι είναι και οι υπάλληλοι του εργοστασίου της Τζόνσον στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μεγάρων – Νέας Περάμου, που μίλησε στο Καλημέρα Ελλάδα, «έχει πλημμυρίσει όλη η πόλη και έχουν αποκλειστεί όλες οι είσοδοί της».

Χαρακτηριστικό είναι ότι πυροσβέστες που επιχειρούσαν για τον απεγκλωβισμό επιβαινόντων κοντέινερ, εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι. Το νερό στη Μάνδρα έχει φτάσει στα 2 μέτρα ύψος, παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έχουν πλημμυρίσει όλα τα ισόγεια, ενώ εκτός των οχημάτων, έχει παρασυρθεί και ένα περίπτερο.

Τα καταστήματα έχουν πλημμυρίσει και δεν λειτουργούν.

Εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων, που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά στις συγκεκριμένες περιοχές 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα.

Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήματα της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου πραγματοποιείται, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Ειδικότερα, στο 15,5ο χιλιόμετρο (ύψος Ασπροπύργου), στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 21ο χλμ (κόμβος Παραδείσου Ελευσίνας), στο ρεύμα προς Κόρινθο και στο 24ο χλμ (κόμβος Μάνδρας), στο ρεύμα προς Αθήνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν έσπασε αντιπλημμυρικό φράγμα που συγκρατεί τα νερά που πέφτουν από το βουνό, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και τα νερά να πνίξουν τις περιοχές που βρίσκονται στους πρόποδές του.

Οι εικόνες είναι από το σημείο:

Κλειστοί δρόμοι και σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μαγούλα σήμερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου.