Ο Ντράγκι «προσγειώνει» τις προσδοκίες για συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο QE

Κατηγορία: Οικονομία
dragi

Ο  Μάριο Ντράγκι μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο ξεκαθάρισε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα και η επακόλουθη άρση της εξαίρεσης (Weiver) δεν τα καθιστά επιλέξιμα, ενώ η μεταμνημονιακή παρακολούθηση δεν συνεπάγεται αυτόματα νέα εξαίρεση. 

Ωστόσο διευκρίνισε ότι η ίδια η ΕΚΤ θα εξετάσει τα ρίσκα επί των ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο της δικής της ανάλυσης βιωσιμότητας του χρέους, μετά όμως από την ολοκλήρωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών έγκρισης των τελευταίων αποφάσεων του eurogroup.

Αισιόδοξος ο Ντράγκι για τη μείωση των «κόκκινων δανείων»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επανέλαβε την έκκληση του για τη δημιουργία μιας κοινής ασφάλισης καταθέσεων στην ευρωζώνη, τονίζοντας πως ο διαμοιρασμός των ρίσκων βοηθάει στην μείωση τους.

Αισιόδοξος εμφανίσθηκε ο Μάριο Ντράγκι, ως προς την προοπτική σταδιακής μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων που διακατέχουν αυτή την εποχή τα Ευρωπαϊκά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι αφενός η τρέχουσα ανάπτυξη θα συνεχιστεί, αφετέρου το εποπτικό πλαίσιο θα συνεχίσει να δουλεύει και τα Κράτη Μέλη θα συνεχίσουν τις σχετικές μεταρρυθμίσεις.

real.gr