Πάνω από 3.000 εποχικοί προσλαμβάνονται άμεσα σε Δήμους, νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς

Κατηγορία: Ελλάδα
W-dimosio_ergazomenoi_274848710

Σε διαδοχικές προκηρύξεις για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού σε δήμους, νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς προχωρεί μέχρι το τέλος του χρόνου το ΑΣΕΠ ώστε να καλυφθούν κενά και ανάγκες σε προσωπικό και ειδικότερα σε ειδικότητες όπως νοσηλευτές/τριες, χειριστές μηχανημάτων, γεωτεχνικούς, υδρονομείς, μάγειρες, κοινωνικούς λειτουργούς, δασοπόνους, ψυχολόγους κλπ.

Ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί ορισμένες από τις προκηρύξεις θέσεων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου αλλά και ωρομισθίων ,ενώ οι υπόλοιπες προκηρύξεις αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από το ΑΣΕΠ μέχρι τέλος του 2018.

Οι προκηρύξεις που αναμένονται έως το τέλος του 2018

*1000 συμβασιούχοι σε παιδικούς σταθμούς Δήμων.

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση από πλευράς των μεγάλων δήμων της χώρας των θέσεων που θα ζητηθούν για την κάλυψη έκτακτων αναγκών τους, ενώ ήδη μικροί δήμοι έχουν προχωρήσει  στην ανακοίνωση των ζητούμενων, προς κάλυψη, θέσεων.

Οι 1.000 συμβασιούχοι που θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8 μήνες) θα αμείβονται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά τις ειδικότητες αυτές θα αφορούν κυρίως  βοηθούς βρεφοκόμους, βρεφονηπιοκόμους, καθαριστές, κοινωνικούς λειτουργούς  κλπ.

Βασικά κριτήρια πρόσληψης θα είναι, όπως κάθε χρόνο, ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών, η προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης, ο χρόνος ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση.

*500 εποχικοί  σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων…

Πρόκειται για εποχικούς υπαλλήλους (από 2-8 μήνες) που θα αμείβονται από συγχρηματοδοτούμενα κοινοτικά προγράμματα, από ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων και θα απασχοληθούν σε κλάδους όπως καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός κλπ. Οι ειδικότητες που θα ζητούνται είναι οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων έργων, γεωπόνοι, καθαριστές, εργάτες κλπ.

*1000 επικουρικοί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει «τρέξει» η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού (πλην γιατρών) σε νοσοκομεία, σε φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας (Κέντρα υγείας),στο ΕΚΑΒ,στον ΕΟΠΥΥ, στον ΕΟΦ κλπ.

Οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος ώστε να συμπεριληφθούν σε καταλόγους με βάση κριτήρια και μοριοδότηση ανάλογα  με αυτά του  ΑΣΕΠ .  Από τους καταλόγους αυτούς  οι φορείς της υγείας θα επιλέξουν το προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες και την οικονομική τους κατάσταση.

*850 ωρομίσθιοι και καλλιτεχνικό προσωπικό σε Δήμους.

Θα προσληφθούν σε δημοτικές επιχειρήσεις των δήμων και ήδη εκδόθηκαν ορισμένες προκηρύξεις θέσεων. Οι θέσεις αφορούν σε ωρομίσθιο προσωπικό και σε ειδικότητες όπως μουσικοί, ζωγράφοι, καθηγητές χορού, σκηνοθέτες, ηθοποιοί  κλπ με απασχόληση έως 8 μήνες.

Το 2019 προσλαμβάνονται 7.906 μόνιμοι υπάλληλοι στο Δημόσιο

Σε εφαρμογή της αναλογίας μία  πρόσληψη ανά μία συνταξιοδότηση προχωρεί το 2019 η Κυβέρνηση  μετά από συμφωνία με τους θεσμούς λίγο πριν από τη λήξη του τρίτου μνημονίου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης φέτος αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν 7.906 μόνιμοι υπάλληλοι από το δημόσιο, γεγονός που οδηγεί για το 2019 σε ανάλογο αριθμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο δημόσιο.

Οι περισσότερες θέσεις αναμένεται να αφορούν την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στην Υγεία και την Εκπαίδευση.

newpost.gr