Πώς το Mega μπορεί να μείνει ζωντανό στον διαγωνισμό των αδειών

Κατηγορία: Media
mega-tiletupos-logotupo-sima-arxeiou

Υπάρχει θεσμική διέξοδος για να συνεχίσει να εκπέμπει το Mega, όπως μια σειρά προϋποθέσεων.

Το σχέδιο του Πάνου Κυριακόπουλου προβλέπει συμφωνία με όλες τις τράπεζες για μείωση του επιτοκίου, υπαγωγή στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα ώστε να επιτευχθεί μείωση των υποχρεώσεων στους προμηθευτές, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και συγχώνευση με εταιρεία που θα διεκδικήσει την άδεια. Στόχος είναι οι υποχρεώσεις της Τηλέτυπος να μειωθούν στα 100 εκατ. ευρώ. Το ΕΣΡ, όμως, την ίδια ώρα, κινούμενο θεσμικά, υπενθυμίζει τη νομοθεσία εν όψει της αδειοδότησης, ώστε τράπεζες και μέτοχοι να καταλήξουν σε μια απόφαση.

Το Mega θα ήθελε η διαδικασία της αδειοδότησης να ξεκινήσει στο τέλος του επόμενου εξαμήνου, αλλά το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει επιταχύνει τις εξελίξεις.

Ο νόμος προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά πως εταιρεία που είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης, όπως ενδέχεται να συμβεί με την Τηλέτυπος, δεν μπορεί να διεκδικήσει άδεια οποιασδήποτε κατηγορίας. Όπως έχουμε γράψει από το καλοκαίρι, η λύση που επεξεργάζεται ο διευθύνων σύμβουλος του Star για λογαριασμό του Mega είναι να κατέβει στον διαγωνισμό μια άλλη εταιρεία και μέσα σε έξι μήνες να έχει παρουσιάσει αυτά που που ζητάει η νομοθεσία και να προχωρήσει σε συγχώνευση με την Τηλέτυπος, η οποία στο διάστημα αυτό θα έχει ολοκληρώσει την εξυγίανσή της. Η συγχώνευση θα τελεί υπό τον έλεγχο του ΕΣΡ, το οποίο θα κρίνει αν θα μπορεί να συνεχίσει το κανάλι. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει κώλυμα, καθώς ο σκοπός του άρθρου 106 είναι να επιστρέψει η εκάστοτε εταιρεία σε κανονική λειτουργία.

protothema.gr