Ρύθμιση οφειλών και μείωση εισφορών προωθεί το υπ. Εργασίας

Κατηγορία: Οικονομία
Η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Έφη Αχτσιόγλου μιλά, στη δεύτερη μέρα της  συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση των μέτρων για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης, Αθήνα, την Πέμπτη 18  Μαΐου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ante portas, είναι τα μέτρα ανακούφισης των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, με την ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και την παροχή κινήτρων – μείωση των εισφορών – για την επιβράβευση των συνεπών εργοδοτών. 

Τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με τις κυοφορούμενες αλλαγές στο νόμο Κατρούγκαλου γύρω από τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, τελούν υπό την τελική έγκριση των εκπροσώπων των θεσμών – τις επόμενες ημέρες- προκειμένου να ανακοινωθούν επισήμως.

Τα στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων έδωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στη τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιώς.

Η υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα», θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

tanea.gr