Σοκ από την εκτέλεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Κατηγορία: Ελλάδα
st_11

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δέκα λεπτά μετά τις 7, συνεργάτης του τηλεφώνησε στην Αστυνομία και σε κατάσταση σοκ, είπε ότι πυροβόλησαν τον δικηγόρο.

Οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο άτομα που μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι οι δράστες φορούσαν κουκούλες, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι δολοφόνοι δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Στο γραφείο του ποινικολόγου μπήκαν χτυπώντας το κουδούνι, προσποιούμενοι τους πελάτες.

Άγνωστα τα κίνητρα

Τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά. Εντούτοις την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια και παρακολουθεί διακριτικά η Αντιτρομοκρατική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που ζήτησαν να μάθουν οι αστυνομικοί από τους συνεργάτες του είναι ποιες υποθέσεις χειριζόταν τον τελευταίο καιρό, αν είχε εκφράσει φόβους και ανησυχία για τη ζωή του ή  αν είχε δεχτεί απειλές.

Να σημειωθεί, πως ο 52χρονος δικηγόρος είχε σκοπό να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου του ΔΣΑ, που κάποτε είχε ο πατέρας του ο Νώντας με το χρίσμα της ΝΔ και είχε συναντήσει κάποιες αντιδράσεις.

Είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου για τα εξοπλιστικά, την υπεράσπιση του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της
Energa Hellas Power. Επίσης είχε εκπροσωπήσει πρόσφατα μαζί με τον Μάκη Βορίδη τους υπευθύνους της εφημερίδας Παραπολιτικά, σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του αείμνηστου πρώην βουλευτή της ΝΔ Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

st_22