Στα μαλακά το «Survivor»

Κατηγορία: Media
survivor

Μετά από έναν χρόνο η απόφαση του ΕΣΡ!

 

Με καθυστέρηση οκτώ μηνών δημοσιεύτηκε η απόφαση 185/2017 του ΕΣΡ για το «Survivor» της σεζόν 2016 – 2017 και μετά την παρέλευση ενός έτους από τη σχετική συνεδρίαση. Το μεγάλο αυτό χρονικό διάστημα της καθαρογραφής της εννιασέλιδης απόφασης του οργάνου επέτρεψε στον ΣΚΑΪ να συνεχίσει κανονικά τη μετάδοση του «Survivor2» από τις αρχές του 2018 ως και τον Ιούλιο.

Η απόφαση λαμβάνεται στο όνομα της προστασίας ανηλίκων και αναπόφευκτα τίθεται θέμα για το αν υπήρξαν συνέπειες από την καθυστέρηση έκδοσής της. Επί της ουσίας, αλλάζει κατηγορία σήμανσης στο πρόγραμμα αυτό και στα παρεμφερή από τη δεύτερη που είναι σήμερα στην τρίτη. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η ώρα έναρξης μετάδοσης του προγράμματος είναι η ενάτη βραδινή, εκτός Παρασκευής και του Σαββάτου που θα πρέπει να ξεκινάει στις 10 μμ. Επίσης, δεν επιτρέπεται η προβολή, πριν από αυτές τις ώρες, εκπομπών που αναφέρονται στο «Survivor» και προηγήθηκαν το προηγούμενο εξάμηνο. Όσο για τα τρέιλερ, αυτά απαγορεύονται, εκτός και εάν από τα μεταδιδόμενα πλάνα προστατεύεται η νεότητα.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια νομική νίκη των δικηγόρων που εκπροσωπούσαν τον ΣΚΑΪ στη διαδικασία, αφού απέτρεψαν την υποχρεωτική μετακίνηση του «Survivor» στη νυχτερινή ζώνη, όπου θα είχε απώλειες σε έσοδα.

typologies.gr