«Στεγάζει» η κυβέρνηση τις ομάδες

Κατηγορία: Media
superleague-1-logo

Ή ΕΡΤ ή Epsilon.

Αυτές είναι οι δύο επιλογές που έχει πρακτικά η κυβέρνηση για να… «στεγάσει» τις ομάδες που δεν προχώρησαν στην ανανέωση της σύμβασής τους με τη Nova και δεν είχαν από την Cosmote TV την προσφορά που περίμεναν. Η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη να στηρίξει τις «άστεγες» ομάδες με το επιχείρημα πως «δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα» μεταφέρει το βάρος της οικονομικής ενίσχυσης των ΠΑΕ από τους ίδιους τους μετόχους του στο Δημόσιο ή στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Στην περίπτωση που η ΕΡΤ αναλάβει το κόστος της υπογραφής της συμφωνίας θα συμβούν τα εξής: Η ίδια ενισχύεται με αθλητικό πρόγραμμα το Σαββατοκύριακο, το οποίο όμως θα έχει οικονομικό κόστος. Η έγκριση των χρημάτων που θα χρειαστεί πρέπει να δοθεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το ποσό θα είναι μεταξύ 10 και 15 εκατ. ευρώ για τις επτά «άστεγες» ομάδες, θα προστεθεί δε και το πρωτάθλημα της Football League.

Οι συμβάσεις της ΕΡΤ με τις ομάδες θα πρέπει να υπογραφούν πολύ πριν από τις 25 Αυγούστου, οπότε και ξεκινάει το πρωτάθλημα και ενώ ως τότε θα έχει γίνει και ο ανασχηματισμός. Στο ενδιάμεσο πρέπει να υπάρξει και η συμφωνία με τη Nova για τις ώρες και τις μέρες μετάδοσης της αγώνων. Το αξιοσημείωτο στοιχείο είναι πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση κάνουν εμπάργκο στον ΣΚΑΪ, τα δικαιώματα του Παναθηναϊκού, που ως σήμερα είχε ο Γιάννης Αλαφούζος, θα περάσουν στην ΕΡΤ.

Στην περίπτωση που το Epsilon TV πάρει τα δικαιώματα των ομάδων θα υπάρχει ένα προφανές ασυμβίβαστο καθώς ο ιδιοκτήτης του σταθμού είναι και ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και θα χρηματοδοτεί επί της ουσίας τη λειτουργία των υπολοίπων ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του Παναθηναϊκού και του Άρη. Με τον Γιάννη Αλαφούζο υπάρχει σκληρή σύγκρουση, ενώ είναι γνωστή η παραδοσιακή αντιπαράθεση του ΠΑΟΚ με τον Άρη.

typologies.gr