Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς επισκέπτεται σήμερα ο Βούτσης

Κατηγορία: Ελλάδα
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλάει στο συνέδριο για την επέτειο 60 χρόνων από την ίδρυση της Νεολαίας της ΕΔΑ, Αθήνα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016. Το τριήμερο συνέδριο έχει θέμα «Η Νεολαία της ΕΔΑ. Η συμβολή της στην ανάπτυξη του νεολαιίστικου κινήματος και ο ρόλος της στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις» και θα διεξαχθεί στις 9-11 Δεκεμβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΛΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΗ

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, προκειμένου να επισκεφθεί τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται κρατούμενοι, μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 

Ο κ. Βούτσης που θα μεταβεί στην Αδριανούπολη στις 17:00, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Μάλιστα έχει ήδη επικοινωνήσει με τις οικογένειες των στρατιωτικών, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Βουλής στη περιπέτεια των παιδιών τους.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Βουλής:

«Με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και την επιστροφή τους στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, θα είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτειακός παράγοντας που θα τους επισκεφτεί σήμερα, στις 17:00, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Η επίσκεψη αυτή κατέστη δυνατή κατόπιν εντατικών διαβουλεύσεων των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών με την τουρκική πλευρά.
Ο κ. Βούτσης θα μεταφέρει στους Έλληνες στρατιωτικούς την ομόθυμη στήριξη του Κοινοβουλίου και θα τους διαβεβαιώσει για τις άοκνες προσπάθειες της Ελλάδας με στόχο την άμεση απελευθέρωσή τους. Θα του δοθεί επίσης ευκαιρία να δει από κοντά τις συνθήκες κράτησής τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις οικογένειες των στρατιωτικών εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στην περιπέτεια των παιδιών τους και την ετοιμότητά της να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια».

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα τους δύο στρατιωτικούς είχε επισκεφθεί στις φυλακές της Αδριανούπολης ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

newpost.gr

My Vodafone