Τραμπ για τη συμφωνία με τον Κιμ: Τελικά οι αντίπαλοι μπορούν να γίνουν φίλοι

Κατηγορία: Κόσμος
tramp-650-800x547
Η 12η Ιουνίου του 2018 θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα κάθισαν στο τραπέζι του διαλόγου στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης και ελπίδας στην Κορεατική Χερσόνησο.

Tραμπ και Κιμ έδωσαν σήμερα τα χέρια στη Σιγκαπούρη και δεσμεύτηκαν για τον τερματισμό του κορεατικού πολέμου, με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να ανακοινώνει την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Πιονγιάνγκ και τον

Τραμπ το τέλος των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με τη Νότια Κορέα στην περιοχή.

Σε μία προσπάθεια να κλείσει το στόμα σε όλους όσοι πίστευαν ότι οι ΗΠΑ θα φύγουν με άδεια χέρια από τη σύνοδο κορυφής στη Σιγκαπούρη, ο Τραμπ ευλόγησε τα γένια του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνόδου στους δημοσιογράφους.

«Ξέρω πότε μια συμφωνία είναι καλή», ήταν η απάντηση του Τραμπ στο ερώτημα δημοσιογράφου αν η Βόρεια Κορέα θα τηρήσει τη συμφωνία για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της χώρας. «Έχω ένστικτο που είναι και το ταλέντο μου…»

«Η συνάντηση ήταν πολύ καλή και για την Κίνα. Δεν μπορώ να φανταστώ την Κίνα χαρούμενη με κάποιον στην πόρτα που έχει πυρηνικά όπλα», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ έμεινε άυπνος σχεδόν 25 ώρες για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

«Δεν έχω κοιμηθεί τις τελευταίες 24 ώρες. Άξιζε όμως τον κόπο. Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να ολοκληρώσει την αποπυρηνικοποίηση. Αυτό είναι πραγματικά κάτι σημαντικό», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε.

«Το παρελθόν δεν πρέπει να καθορίσει το μέλλον. Οι αντίπαλοι μπορούν να γίνουν φίλοι»…
«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύτηκε για πλήρη αποπυρηνικοποίηση. Ο πυρηνικός αφοπλισμός της Βόρειας Κορέας θα επιβλέπεται από Αμερικανούς και διεθνείς παρατηρητές», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Επιπλέον, ευλόγησε τα γένια του σε μία προσπάθεια να κλείσει το στόμα των επικριτών του που πίστευαν ότι οι ΗΠΑ θα έφευγαν με άδεια τα…χέρια από τη σύνοδο μετά τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη.

protothema.gr